22. maj 2014

Tillykke til modtagerne af Fællesskabsprisen 2014!

Vi er stolte af at kunne præsentere de ti udvalgte modtagere af Fællesskabprisen 2014! Tusind tak til alle, der har nomineret og fulgt os de sidste måneder – Det har været en stor fornøjelse at opleve, hvor mange, der gør en forskel for fællesskabet. Vi har været blæst omkuld over den store tilslutning til prisen – Det er vi meget taknemmelige over. Vi håber, at I alle vil blive ved med at sætte fokus på vigtigheden af fællesskabet og gøre en forskel for det samme.

Vi ønsker modtagerne et stort tillykke med prisen og håber, at denne anerkendelse vil give jer endnu mere lyst til at fortsætte den store indsats I hver dag yder for fællesskabet.

De ti modtagere af Fællesskabsprisen:

1. Sølund Festival er et helle for handicappede i Danmark. Her mødes de hvert år og danner venskaber og hører musik over flere dage. Det kommer der år efter år mange særlige fællesskaber ud af, takket være de mange frivillige på festivallen.

Derfor modtager Sølund Festival prisen:
Sølund Festival er helt unik og dækker et vigtigt behov for mennesker med særlige behov. Festivalen formår at skabe et frirum, hvor der er plads til alle. Sølund Festivalen forlænger Fællesskabet til også at gælde en gruppe, der ellers ofte og med rette føler sig udenfor og derfor modtager de Fællesskabsprisen 2014

2. Fødselsdagskompagniet er en forening i Aalborg, der hjælper familier med at arrangere børnefødselsdage, når forældrene ikke selv kan holde den. Årets mest populære tema er piratfesten og inkluderer bl.a. seks frivillige og kanonkugleangreb.

Derfor modtager Fødselsdagskompagniet prisen:
Fødselsdagskompagniet består af en gruppe borgere, der så et behov og følte at de burde handle. Og det gjorde de så, helt uselvisk. De er fællesskabsambassadører og derfor modtager de Fællesskabsprisen 2014.

3. Ole Kassow (Cykling uden alder) har organiseret rickshaw-cykler med unge bag styret og ældre i sæderne. Et koncept, der hurtigt har spredt sig. Over hele landet får unge og ældre nu fælles oplevelser på cyklen, imens de deler erfaring og livsglæde.

Derfor modtager Ole Kassow/cykling uden alder prisen:
Cykling uden alder beviser, at det vi er fælles om ikke nødvendigvis er det mest nyttige. Danmark er netop verdens bedste land, fordi vi ikke kun tænker på det eller dem, hvor det bedst kan betale sig. Cykling uden alder viser spændvidden i Fællesskabsprisen og derfor modtager de Fællesskabsprisen 2014.

4. Palle Nissen og Finn Madsen hjælper ordblinde kolleger til at kunne begå sig digitalt og bogligt. Sammen har de to gjort en ekstraordinær indsats for ordblinde og læse– og stavesvage, som dagligt giver kollegaerne tro, håb og mod.

Derfor modtager Palle Nissen og Finn Madsen prisen:
Palle Nissen og Finn Madsen formår at sætte fokus på en tabubelagt problemstilling om ordblindhed og gennem deres arbejde hjælpe med til, at det tabu bliver brudt. Palle og Finn har fire af de brede skuldre, der holder fællesskabet oppe og derfor modtager de Fællesskabsprisen 2014.

5. 2200 Godnathistorier fortæller historier for børn og ældre i København. Det handler om bøger, om at give rum til at drømme og om at skabe fællesskaber i fællesskabet.

Derfor modtager 2200 Godnathistorier prisen:
2200 Godnathistorier skaber meget konkrete små fællesskaber i fællesskaberne. Det er helt forskellige mennesker, fra ældre på plejehjem til unge i baggårde og børn på lektiecaféer, der sidder og lytter til en god historie. Det er så dansk og det er så typisk for fællesskabet, at folk på tværs af alt, er sammen, og derfor modtager 2200Godnathistorier Fællesskabsprisen 2014.

6. Flemming Pihl Jensen er buschauffør i Esbjerg og han elsker det. Han er så vild med det, at hans passagerer også får mere lyst til at tage på arbejde, efter deres køretur med ham.

Derfor modtager Flemming Pihl Jensen prisen:
Flemming Pihl Jensen har en faglig stolthed, som smitter af på passagerne. Hans humør fører direkte til mere livskvalitet for hans medborgere, og det er et centralt og ofte alt for overset element i det der gør Danmark til et særligt land, og derfor modtager Flemming Pihl Jensen prisen.

7. Anton Brynning er klejnsmed i Vildbjerg, hvor han som frivillig i en ungdomsklub er reservefar for en større flok drenge. Han er en uvurderlig og konkret hjælp for drengene, for drengenes familier og for kollegaerne i klubben.

Derfor modtager Anton Brynning prisen:
Anton er ikke kun UngHernings mand i marken – han er det danske fællesskabs spydspids, en der lærer de unge på den søde måde, hvor dejligt og hvor vigtigt fællesskabet er og derfor modtager han Fællesskabsprisen 2014.

8. Rita Paula Nielsen er trods sine knap 80 år, en aktiv danse- og gymnastiklærer på sit plejehjem i Hillerød. Hun inspirerer uge efter uge kursisterne med hendes umiskendelige ukuelighed og gode humør.

Derfor modtager Rita Paula Nielsen prisen:
Rita Paula Nielsen skaber meget konkrete fællesskaber hos en gruppe medborgere, der ellers ofte er i risiko for at falde udenfor fællesskabet. Rita går forrest og skaber fællesskaber, hvor det er muligt og derfor modtager hun Fællesskabsprisen 2014.

9. Ahmad Walid Rashidi hjælper mennesker med benproteser. Da han selv var blot 6 år gammel, fik han sprængt en del af benet væk under den blodige borgerkrig i Kabul. Nu samler han selv penge ind til at skaffe proteser til dem, der har mest brug for det.

 Derfor modtager Ahmad Walid Rashidi prisen:
Ahmad Walid Rashidi har løst et problem og gjort livet så meget bedre for en gruppe af hans medborgere og derfor modtager han Fællesskabsprisen 2014.

10. Lone Søndergaard er jordemoder på rigshospitalet og ildsjæl på Ærø. Hun vinder for et engagement, der imponerer både kollegaerne, de fødende kvinder og de lokale beboere på Ærø. 

Derfor modtager Lone Søndergaard prisen:
Lone Søndergaard bruger sit job til at kæmpe for at andre skal have det godt. Hendes job på rigshospitalet, hvor hun er jordemoder handler ikke om hende selv, men om dem hun møder. Lone er en ildsjæl og hun er med til at holde fællesskabet stærkt hvor end hun færdes, og derfor modtager hun Fællesskabsprisen 2014.

Du kan se film fra dagen her. og billeder på vores facebookside www.facebook.com/faellesskabsprisen