27. april 2015

Tanja kæmper de prostitueredes kamp

Skal sexkøbere kriminaliseres i Danmark? For Tanja Rahm hersker der som tidligere prostitueret ingen tvivl. For fire år siden valgte hun for første gang at stå frem i medierne for at gøre opmærksom på prostitutionens bagside og råbe politikere og medborgere op. I sin kamp for at udbrede kendskabet til og konsekvenserne ved prostitutionsbranchen, undrede hun sig over, hvor stemmerne fra andre kvinder i prostitutionsbranchen blev af? Hun oplevede, at mange af de kvinder der lever i prostitutionsbranchen ikke har ressourcerne til at stå frem eller komme ud af branchen og ofte lever i frygt og skam.

Tanja Rahm stiftede derfor en netværksgruppe i november 2014 for nuværende og tidligere kvinder i prostitution. Trods adskillige trusler fra sexkøbstilhængere og store personlige omkostninger insisterer Tanja Rahm på, at vi som samfund både politisk og moralsk tager stilling til prostitution.

Netværksgruppen har allerede på kort tid formået at sætte en lang række initiativer i søen med særlig fokus på oplysning og kampagnearbejde. Den 4. maj 2015 åbner netværksgruppen bl.a. en krisetelefon op, hvor nuværende prostituerede kan henvende sig og få råd og vejledning fra frivillige i netværksgruppen og hente hjælp og støtte, hvis de ønsker at komme ud af prostitution.

Derudover arbejder Netværksgruppen på oplysende kampagnemateriale med kendte danskere som ambassadører samt undervisningsmateriale særligt målrettet ungdomsuddannelserne i Danmark, da unge her stadig kan nå at tage stilling inden de selv går ind i prostitution.

Trods store personlige omkostninger har Tanja Rahm viet sit liv til at skabe viden og opmærksomhed om prostitutionens bagside i vores samfund.

Du kan læse nomineringen her: Tanja Rahm