24. april 2015

Rapper vækker håb for unge i Fredericia

I Fredericia banker et hjerte for byens udsatte unge. I så stærkt et beat at det er blevet til initiativet ’Rap i kæften socialpædagogisk musik workshop’. Det er Yusuf Matovu der har udviklet en rap-workshop som metode gennem sin uddannelse på pædagogseminariet i Kolding. Ideen er blandt andet, at musikken skal gøre unge i stand til at hjælpe hinanden med at finde en positiv og konstruktiv måde at udtrykke sig på, og holde dem fra vold og kriminalitet.

Hver uge samler Yuyu sammen med en gruppe venner af pædagogstuderende, rappere og lydteknikere, unge i alderen 13-25 år i Ungdommens Hus i Fredericia. Her udforsker de sammen hvordan musik, sprog, rytme, rim og æstetiske udtryksformer kan bruges som positiv udtryksform.

Yuyu har en særlig evne til at trække socialt udsatte unge i positiv retning. En evne han har tilegnet sig gennem sin egen baggrund i udsatte miljøer. Yuyu fungerer som rollemodel for mange unge ved sin enestående evne til at skabe aktiviteter og fællesskaber og for sit store engagement i at tale de unges sag.

Læs nomineringen her: Yuyu Matovu