Warning: Declaration of fsp15_walker_nav_menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/faellesskabsprisen.dk/public_html/content/themes/fsp15/framework/api/menues.php on line 22

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/faellesskabsprisen.dk/public_html/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/faellesskabsprisen.dk/public_html/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 571
Om prisen | Fællesskabsprisen

Om prisen

 

Om prisen

Fællesskabsprisen hylder hverdagens helte.

Fællesskabsprisen sætter fokus på den del af Danmark, som sjældent får opmærksomhed og er en hyldest til de mange helt almindelige danskere, der hver dag gennem deres arbejde og frivillige engagement gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet og får vores samfund til at glide.

I 2014 blev Fællesskabsprisen lanceret i et samarbejde mellem tre virksomheder, tre fagforeninger, politiker Mette Frederiksen, en kommune og en masse uddannelser, der alle sammen sætter fællesskabet højt. Her kan du læse om initiativtagernes begrundelse for at starte Fællesskabsprisen.

For andet år i træk lanceres nu Fællesskabsprisen – en hyldest til de mange mennesker, der hver dag gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

For Falck består fællesskabet af usynlige helte. For VIA University College er fællesskabet et fundament for velfærd, demokrati og omsorg. Mette Frederiksen mener, at den enestående velstand og velfærd i Danmark ikke havde været mulig uden fællesskabets brede skuldre.

Læs herunder de forskellige initiativtageres begrundelser for at være med i Fællesskabsprisen 2015.

Post Danmark

Post Danmark

“Vi vil gerne være med til at sætte fokus på den store værdi, mange helt almindelige danskere skaber ved at yde god service, være gode kolleger eller ved at gøre en ekstra indsats for fællesskabet. De mange gode historier fra hverdagen fortjener at blive fortalt, så de kan inspirere os andre, skabe glæde og stolthed, og derfor er vi gået sammen med andre, store virksomheder og organisationer om at uddele Fællesskabsprisen”

Henning Christensen, chef for Post Danmark

3F - fagligt fælles forbund

3F - fagligt fælles forbund

“Fællesskabsprisen er en vigtig pris, fordi den hylder hverdagens helte. De danskere, som helt uselvisk gør en kæmpe indsats for at styrke fællesskabet. I 3F tror vi på, at Danmark både bliver bedre og stærkere igennem fællesskabet. Derfor bakker vi selvfølgelig op om Fællesskabsprisen.”

Per Christensen. forbundsformand

 

 

Dansk Metal

Dansk Metal

“Når man har succes, er det sjældent, at man kun har sig selv at takke for det. Familie, venner, kolleger – fællesskaber er med til at give os succes. Men ofte er fællesskabet skjult, og alt for sjældent bliver det fremhævet. Det er Fællesskabsprisen med til at ændre på, når vi netop fremhæver dem, der i fællesskab med andre skaber succes og forandring til det bedre.”

Claus Jensen, formand

 

 

DFDS

DFDS

”Fællesskabet på et skib kan skabe det miljø, som folk trives og vokser i. Der skabes tætte relationer og stærke fællesskaber, fordi man ikke blot arbejder sammen, men også deler fritiden med hinanden. Her og alle andre steder i samfundet er det mennesker med særlig ansvarsfølelse for andre, der skaber disse fælleskaber og bedre steder at være for os alle. Derfor glæder jeg mig til at kunne hylde nogle udvalgte fællesskabs-skabere med en Fællesskabspris – som en stor anerkendelse til alle, der giver til fællesskabet.”

Henrik Holck, Executive Vice President

 

 

Skanderborg Kommune

Skanderborg Kommune

“Hos os er fællesskab helt naturligt og helt uundværligt. For i Skanderborg kan vi lide hinanden, og vi har lyst til at arbejde sammen. Ja, vi kan slet ikke lade være. Vi er fælles om at se det smukke i det særlige, det unikke eller det skæve. Hos os er ”synergi” mere end et ord i en udviklingsstrategi. For gode fællesskaber skaber synergi og gør afstanden fra idé til handling kortere.”

Runa Brøchner, Skanderborg Kommune

 

 

VIA University College

VIA University College

“VIA UC ønsker som den tredjestørste videregående uddannelsesinstitution i Danmark at sætte aftryk på verden. Det sker gennem uddannelser rettet mod det private og offentlige arbejdsmarked, men det sker også ved at være medinitiativtager til Fællesskabsprisen, der hylder de mange, der ofte i al ubemærkethed gennem en stærk personlig indsats gør livet meget bedre for andre borgere i Danmark. Fællesskabsprisen sætter altså lyset på de mennesker, der giver liv til den danske velfærdsmodel.”

Erik Hygum, direktør VIA Pædagogik og Samfund

 

 

Professionshøjskolen Metropol

Professionshøjskolen Metropol

“Metropol arbejder aktivt for at være medskaber og fornyer af de dele af samfundet, vi uddanner til – til gavn for både den enkelte borger og til gavn for de mange fællesskaber, der findes i Danmark. Metropol har valgt igen i år at stå bag Fællesskabsprisen, fordi de sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, jordemødre og mange andre, vi uddanner i sig selv fungerer bedst som stærke fællesskaber og fordi de bidrager til at mennesker har mulighed for at være en del af fællesskaber i deres liv. Som partner i Fællesskabsprisen står Metropol bag professionerne og deres rolle i samfundet og ønsker at synliggøre og fremhæve deres bidrag og betydning.”

Stefan Hermann, rektor

 

 

Falck

Falck

“Falcks medarbejdere får ofte og med rette ros for deres indsats over for mennesker i nød. Men de møder hver dag adskillige usynlige helte, som er trådt til med en hjælpende hånd, inden ambulancen, brandbilen eller autohjælpsvognen når frem, og som derpå forsvinder i mængden. Med vores deltagelse i Fællesskabsprisen vil vi gerne bidrage til at kaste et fortjent lys på hverdagens usynlige helte, som med deres uegennyttige gerninger gør Danmark til et tryggere samfund.”

Lars Vester, redningsdirektør

 

 

ISS

ISS

“ISS støtter Fællesskabsprisen. Vi mener, det er vigtigt, at vi siger tak til alle dem, der gennem deres daglige arbejde gør en stor indsats for at holde Danmark i gang. Pædagogen i daginstitutionen, buschaufføren, servicemedarbejderen og mange andre danskere er vitale for vores fællesskab, men de bliver alt for sjældent fejret og takket for deres indsats. Det vil vi ændre med Fællesskabsprisen. Vi er overbeviste om, at mere respekt, anerkendelse og taknemmelighed overfor alle, der yder en ekstra indsats på arbejdspladserne, på skolerne, i vores offentlige institutioner, ja i alle hjørner af Danmark, vil få endnu flere danskere til at gøre lidt mere og til at yde en ekstra indsats – til gavn for både fællesskabet og for konkurrenceevnen.”

Martin Gaarn Thomsen, administrerende direktør

 

 

HK

HK

“Danmark er bygget på fællesskaber. Fællesskabet er så grundlæggende for os, at vi ikke lægger mærke til det i det daglige. Først den dag det forsvinder, opdager vi det det og savner det. Derfor er det vigtigt at fejre fællesskabet og de mennesker, der har gjort en særlig indsats for det. For det særlige ved fællesskabet er, at vi sammen og hver for sig bliver større og stærkere af det. Derfor er HK med til at uddele Fællesskabsprisen.”

Kim Simonsen, formand

 

 

PensionDanmark

PensionDanmark

“Danmarks udvikling til et solidarisk og velstående samfund er båret frem af fællesskaber. PensionDanmark er også et resultat af et fællesskab, nemlig partnerskabet mellem lønmodtager- og arbejdsgiverorganisationer om at sikre alle danskere en tryg alderdom. Det  er indsatsen fra de mange ildsjæle, der gør dette fællesskab muligt i hverdagen ude på arbejdspladsen. De fortjener at blive set og hyldet. Derfor er Fællesskabsprisen vigtig.”

Torben Möger, adm. direktør

 

 

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen

“Jeg er stolt over, for andet år i træk, at være med til at uddele Fællesskabsprisen. Mere end nogensinde har vi behov for at hylde vores fællesskab i Danmark. Den solidaritet og tillid, som kendetegner vores samfund, med højt til loftet og hvor trygheden er stor, må vi ikke blot tage for givet. Vi skal værne om fællesskabet og om hinanden.

Fællesskabsprisen er et skulderklap til de tusindvis af danskere, der hver dag yder en ekstraordinær indsats for andre og for vores fælles samfund. De har min dybeste respekt og jeg glæder mig til igen i år at følge de ildsjæle, der ikke kun arbejder for deres egen skyld, men som gør en indsats for fællesskabet og for os alle sammen.”

Mette Frederiksen, politiker