29. april 2015

International studerende giver flaskesamling helt nyt perspektiv

Som studerende kan man let få brug for lidt sukker til hjernen. Det ved Jan Martin Ahlers der er international studerende fra Tyskland og studerer Global Business Engineering på VIA University College i Horsens. Som studerende opdagede han hurtigt, hvor mange sodavand der bliver drukket i løbet af en dag blandt hans medstuderende. Og ikke mindst, hvor mange flasker og dåser, der samtidig gik til spilde ved at ryge direkte i skraldespanden. Så han fik en ide og startede projektet ’Project 1 Million’.

Formålet med projektet er først og fremmest at sætte fokus på recycling. Gennem indsamlingsbokse rundtom på Campus Horsens indsamler ’Project 1 Million’ flasker og dåser, som afhentes af Dansk Retursystem. Overskuddet fra de flasker og dåser med pant på donerer projektet udelukkende til lokale velgørenhedsprojekter. Målet er at indsamle en million dåser og flasker.

”Ideen opstod helt enkelt af at se på, hvor meget værdi der gik til spilde i alle de dåser der blev smidt ud blandt mine medstuderende i de normale skraldespande. Både i forhold til den tabte pant, men især også i forhold til miljøet. Så jeg tænkte, at man ved at gøre meget lidt kunne skabe en meget stor forandring. Og det er så det vi i dag gør gennem ’Project 1 Million’ ved at omsætte spildt værdi til lokale velgørende projekter”, fortæller Jan Martin Ahlers.

Overskuddet i ’Project 1 Million’ går udelukkende til velgørende projekter i lokalsamfundet. Projektet har blandt støttet støttet Landsforeningen SAVN for børn og pårørende til indsatte i Horsens Statsfængsel, for:

”Det er jo ikke børnenes skyld, at de er havnet i en situation, hvor de mangler en mor eller en far i en periode”, som Jan Martin Ahlers fortæller.

Jan Martin Ahlers er indstillet til Fællesskabsprisen for den kæmpe indsats han gør for lokalsamfundet i Horsens. På blot tre år som bosiddende i Danmark har han gjort en markant og forskel og brænder fortsat for at gøre Horsens til et bedre sted at bo gennem sine projekter.

Du kan læse nomineringen her: Jan Martin Ahlers