19. august 2015

Fællesskabsprisen 2015 uddeles i dag

I dag onsdag den 19. august bliver modtagerne af Fællesskabsprisen 2015 hædret ved en stor prisuddeling ombord på skibet Pearl Seaways.

Bag Fællesskabsprisen står Mette Frederiksen (S), ISS, Falck, DFDS, Dansk Metal, 3F, HK, Skanderborg Kommune, Professionshøjskolen Metropol, VIA Univercity College, Post Danmark og Pension Danmark.

Prisen uddeles til i alt 10 enkeltpersoner eller grupper, der har gjort en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark. Udover æren modtager vinderne en statuette af den unge kunstner Frederik Worm.

Skibet sejler fra kajen ved Nordhavn kl. 12.00 og er ude på vandet i ca. 3 timer. I mellem taler og uddeling af priser vil Matilde Lou, Året Efter og Folkeklubben underholde med musikindslag fra scenen. Dina Al-Erhayem er vært.

Prisuddelingen vil blive åbnet med en tale af Mette Frederiksen, der også vil uddele den sidste pris.

– Fællesskabsprisen går til vidt forskellige mennesker, der alle sammen har det til fælles, at de er tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere. De arbejder ikke kun for deres egen skyld, men for os alle sammen. Det er resultatet af deres arbejde, der skaber muligheden for, at alle vi andre kan passe vores, realisere vores potentiale og gøre Danmark til et endnu bedre sted at leve, siger Mette Frederiksen.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014. I år har Fællesskabsprisen oplevet en markant fremgang af folk, der har stemt og stor aktivitet på hjemmesiden. Og der er også fremgang i nomineringerne – fra ca. 700 sidste år til over 1100 stk i år.

– Vi har haft nomineringer i alle kategorier. Og vi kunne have fyldt præmiepodiet et utal af gange. Buschauffører, brandmænd, organisationer og enkeltpersoner, der hjælper børn, syge, hjemløse og hunde. Der har været både små lokale projekter og projekter, der binder Danmark sammen på kryds og tværs. Hver og en har de nominerede bidraget med en indsats, der ikke kun har skabt værdi for dem selv, men i den grad også for andre. Alle dem, vil vi gerne sige en særlig tak til i dag, fordi de er med til at gøre en forskel for fællesskabet, siger Mette Frederiksen.