9. juli 2015

En vaskeægte ildsjæl

Artikel i Hvidovre Lokalavis fra juni 2015

Tommy Bækgaard Kjær nomineret til Fællesskabsprisen
Tommy Bækgaard Kjær, Hvidovre, er nomineret til Fællesskabsprisen for det store arbejde han i årevis har lavet for at hjælpe og være der for kolleger og andre mennesker som har brug for det. Tommy bruger alt det meste af hans fritid og en hel del af hans privatøkonomi på at tilegne sig viden der gør ham i stand til at kunne hjælpe endnu mere. Han er en vaskeægte ildsjæl der ikke kaster håndklædet i ringen trods store personlige omkostninger.

Tommy sidder ulønnet og frivilligt i flere bestyrelser der alle har til formål at styrke fællesskaber eller at hjælpe mennesker som på den ene eller anden måde er kommet i klemme. Og han skelner ikke imellem religiøs tro, seksualitet, etnisk oprindelse, alder eller om han overhovedet kender den enkelte. For Tommy er et menneske et menneske…

– Han var der bl.a. for min egen familie da min kære onkel lå for døden med kræft i hjernen og stillede altid op hvis vi havde brug for det. I dag er Tommy en god ven af familien som alle takker Tommy. Som han siger; det kan godt være at det er brandmanden der er syg, men det rammer hele familien og dem må vi også hjælpe, siger Dennis Larsen.

– For godt et år siden har Tommy ført en idé ud i livet, nemlig at få stiftet “Brandfolkenes Cancerforening BFC” som udelukkende består af frivillige og her lægger Tommy sin egen bolig til rådighed og tager gerne ud og holder foredrag og andet for at skabe fokus på brandfolks øgede risiko for at udvikle kræft på grund af deres arbejde med at redde alle os andre. Uden Tommys ukuelige vilje og gå på mod ville dette fokus ikke have set dagen lys herhjemme. Tak for det Tommy…

– At skabe bedre forhold for landets brandfolk betyder at hele befolkningen faktisk har det bedre, mener Tommy, og det ligger ham meget på sinde at gode forhold og retfærdighed for alle er vejen frem både for den enkelte og for samfundet som helhed. Tommy kæmper også for ytringsfriheden for os alle fordi han mener at med sandhed og åbenhed når vi længst. Der kunne siges en del mere om Tommy som har viet hans liv til at være der for andre på så mange måder. Han fortjener den om nogen, slutter Dennis Larsen.